30.1.10

Good, good day


Har precis kommit hem från en supertrevlig utflykt till Science-fiction bokhandeln med min älskling, min kompis Sarah och hennes pojkvän. Det är alltid så kul att umgås med likasinnade människor och det är så underbart att ha Sarahs expertråd till förfogande. Tack Sarah! Såååå, vad köpte jag? ^_____^ Det blev som tidigare sagt Battle Royale och Tokyo Gore Police. Utöver detta hamnade Survival Style 5+ bland mina ägodelar samt volym 1 av Sayonara Zetsubou Sensei! わたしはうれしいです~~~~~~~~~


Igår var jag också i stan och råkade gå in i en random sunkig godisbutik vilket var jävligt tur för där hittade jag en Helly Kitty tidning med klistermärken OCH mobilsmycke!!! AAAAAAH ~ *spricker av glädje* Den här helgen har inte varit nådig mot ekonomin. Måste klara kommande veckor utan kaffe.

Nu måste jag på något vis hitta någon form av självdisciplin och läsa på om tvådimensionella våg-och värmeekvationer istället för att spela Bayonetta eller kolla på film. Gah, är det ens möjligt att göra rätt val här?

27.1.10

Paket!


När jag kom hem från skolan igår möttes jag bl.a av ett paket! Jag slet hänsynslöst upp det och hittade en superfin extern hårddisk på 500GB. Jag är min älskling evigt tacksam. Så jag är väldigt glad nu! Det är saker som jag tycker är viktigt att ha men som jag är alldeles för snål för att köpa åt mig själv. Har precis påbörjat det stora projektet med att överföra saker och ting från gamla hårddisken, gamla laptopen och denna laptop till den nya fina och rymliga leksaken. Nu ska det banne mig bli ordning på ALLT!

Jag har på sistone blivit allt latare i skolan. Är nu inne på min andra vecka och jag har inte kommit upp till 8 timmar per dag en enda gång >.< Det brukade jag kunna fixa förut. Nåväl, nästa vecka är det kontrollskrivning i Partiella diff.ekvationer och en laborationsredovisning i Numeriska metoder så då blir det nog fart på mig.

Som avslutning på detta fullständigt ointressanta inlägg vill jag rekommendera en av de absolut bästa anime jag sett (plötsligt blir detta inlägg inte alls så ointressant, hoppas jag).

Det här är en anime som jag genast brukar rekommendera för folk som bestämt tror att anime=Sailor Moon= barnprogram. Ima, Sokoni Iru Boku a.ka Now and then, Here and there är en anime med otroligt bra story och fruktansvärt bra karaktärer. Jag minns ett flertal våldsamma scener som jag tyckte var jobbiga att se. Det här är nog den enda animen som fått mig att känna så starkt hat för vissa karaktärer och så stor sorg för andra. Den är på 13 avsnitt vilket är ett perfekt antal enligt mig. När min älskling fick mig att börja se den var min första tanke, ytlig som jag är "Nej, men ush. Den ser ju så gammal ut". Det får mig verkligen att skämmas nu >.< Jag rekommenderar verkligen den här serien av hela mitt hjärta!

25.1.10

かね, かね


Funderar starkt på att se LM.C spela på Klubben i April...De är inte riktigt mitt absoluta favoritband men jag har hört att de ska vara väldigt underhållande live, vilket förstås är bra. Det börjar dock tryta ordentligt i plånboken ^____^ Vill få UppCon10-biljetterna betalda så fort som möjligt för det är bestämt med 99 procents säkerhet att jag ska gå. Den där 0.01%-chansen är såklart hotande men å andra sidan lär jag göra mitt bästa för att gå när jag väl betalat biljetterna. Gah! Pengar, pengar...Maiden Rose-mangan är nu förbokad ^____^ Brorsan köpte PS3 idag så imorgon kanske jag råkar svänga förbi Game. Pengar, pengar...




En av de mer catchy låtarna, enligt mig

24.1.10

WHAAAAA!! すごい !!!!!

Älskling kom hem från ett LAN idag och hade med sig en massa supercoola AMV's och animes. Så ikväll ska vi kolla på anime tills vi storknar! ^_________^ Bästa avslutningen på veckan. Vill dela med mig av en av de bästa AMV jag sett. Jag blev helt förälskad i den här AMV:n dels för att den är så proffsigt gjord men mest för att den innehåller min favoritanime The girl who leapt through time.

Enjoy! Perfect you are

23.1.10

Update

Städa rummet: check
Plugga japanska: check
Plugga matte: ....jag räknade ETT tal. Fail
Tvätta: snart klar
Ta p-piller: check

Har ändå lyckats ganska bra idag...Så fort jag hämtat det sista från tvättstugan så är det Casshern som väntar.

Jag har börjat översätta mina favoritlåtar av japanska artister till engelska. Använder mig av Denshi Jisho. Mycket användbar för oss som försöker lära sig japanska. Tycker det är väldigt bra att sidan använder sig av kanji och hiragana/katakana. Det går dock bra att skriva in det sökta ordet med romaji.

Först ut är Gackt - Birdcage. Den låten är så jävla epic. Kunde tyvärr inte hitta en bra video med bra ljud så det fick bli en video med random bilder på Gackt....vilket ju är HELT OKEJ med tanke på att han är världens vackraste man? Rätta mig om jag har fel, men jag har inte fel.
Igår träffade jag och en kurskamrat en japansk utbytesstudent, Kana heter hon. Vi fikade i stan på Vetekatten så hon fick chansen att äta en riktig god semla. Jag också, förstås. Älskar semlor och Vetekatten har gott rykte på den fronten. Det var hursomhelst mycket trevligt och vi bombarderade henne med frågor och funderingar. Jag tror att hon också tyckte det var trevligt.

Jag väntar otåligt på Januarilönen. Ska åka till Science-fictionbokhandeln i Gamla Stan och shoppa med min bästa vän Sarah ^_____^ Jag ska köpa Battle Royale, Tokyo Gore police och någonting mer. Kanske en artbook eller liten pryl. Kanske en manga. Eller en film av Hayao Miyazaki. Vi får se, jag kommer vara där länge.

Idag har jag mycket att göra och tiden går fort på lördagar.

Lista 3: Saker jag MÅSTE få gjort idag

Städa rummet
Se klart Casshern
Plugga matte
Plugga japanska
Se klart Casshern
Ta p-piller
Tvätta


Älskar den här scenen. Det är så "anime"! Har för övrigt märkt att Debussys musik används mycket flitigt i många japanska filmer. Men Riri Shushu no subete tar hem priset som bäst passande film till Debussy.

20.1.10

Sleepless

Har lärt känna en turkisk student. Han tycker att jag är väldigt "osvensk" eftersom jag var så hjälpsam när han frågade om vägen till närmaste matställe. Jag gjorde ju ingenting...jag följde honom bara till matsalen och önskade honom lycka till med ätandet. Det skulle väl vem som helst gjort, ne?

Jag har börjat ta kontakt med folk. Detta är väldigt ovanligt, intressant och bra. Jag brukar nämligen inte ta kontakt med folk. Folk tar kontakt med mig. Så har det nästan alltid varit och det gör mig riktigt uppgiven, om jag ska vara helt ärlig. Så det faktum att jag tagit kontakt med TVÅ personer på EN vecka är...ja, jag finner inte ord längre. Jag har bl.a tagit kontakt med en japansk utbytesstudent på KTH och vi har stämt träff på fredag.

Jag sover ensam ikväll. Det var länge sen jag gjorde det. Får se hur det går. Jag har svårt att somna trots att jag kommit in i alla andra rutiner som krävs för att plugga. Jag borde egentligen ligga i djup sömn vid den här tidpunkten.

Variabelseparationsmetoden ska bli min bästa vän under de kommande veckorna ^__________^ Vi har fått en bra start. Nu måste jag bara hålla kontakten med föreläsningsanteckningarna. Som tidigare nämnt är det där med att hålla kontakten en mycket krävande uppgift för mig...

Kirei desu ne

18.1.10

Ctrl+S

Första skoldagen gick förvånansvärt bra. Imorgon får jag pengar, i April släpps Maiden Rose mangan i Sverige, mitt schema är bra och min älskling står och steker pannkakor till mig. Jag vill inte att den här dagen ska ta slut. Har känt mig så bekymmerslös och jag vill spara den känslan.

Jag råkade hitta något fint när jag letade efter ett passande block att skriva kanji i. Jag hittade ett litet häfte som min bästa väninna Sarah gav mig på min 18-årsdag. Den är fylld med lite bilder från gymnasietiden och en lista på filmer vi sett tillsammans och en ännu längre lista på filmer Sarah tyckte att jag borde se. Och vid sidan om finns plats att kryssa för de jag sett. Jag blev väldigt rörd. Jag har en hel del att kryssa i...

Älsklings pannkakor smakar mest ägg. Det är gott.

17.1.10

Söndag

Min sista lediga dag. Imorgon börjar plugget. Jag försöker förgäves sluta tänka på Maiden Rose och alla anime, filmer och böcker jag vill läsa. Jag försöker istället börja tänka på partiella differentialekvationer och numeriska metoder. Det går inte så bra. Jag borde kanske ta och repetera lite kanji för att på något vis komma igång med mitt pluggande. Jag borde, ja...


Just nu spelas: Sakanoue Yosuke-Zettai Makenai Yowamushi no Uta . <3

16.1.10

Min nisch?!

Jag berättade idag för min älskling att jag börjat blogga. Han frågar:

"Vad är din nisch då?"

Så jag har under dagen som gått funderat på "min nisch". Jag funderar fortfarande. Jag är väldigt medveten om att det redan existerar ett par hundra tusen bloggar om film, anime, manga, Japan osv. Även om jag är fullt övertygad om att min blogg är unik i det stora bloggträsket är det säkert ingen annan som vågar hålla med. Jag funderar alltså fortfarande.

Jag vet med stor säkerhet ett par saker som INTE är "min nisch":

Lista 2: "Stuff" min blogg absolut inte kommer att handla om

Mode
Smink (jag äger inte ens en kajal längre!!...men det ska väl snart införskaffas)
Träning
Mat (äter gärna mycket mat, lagar sällan mat)
Politik


Ok, så det blev en kort lista....jag är förvånad. Har jag verkligen så mycket att skriva om? Listan kommer definitivt att uppdateras.

15.1.10

Fredag



En sak ska jag tala om för dig som läser det här....jag är alltid uppslukad av någonting som tar upp nästan all min tid och helt och hållet tar upp all min tankeförmåga (som tyvärr inte är alltför imponerande). Än så länge har jag endast varit uppslukad av oskyldiga saker som typ en film/anime/manga/bok/person/maträtt(oftast nudlar). Det är dock ganska jobbigt. Det tär lite på krafterna.

Just nu är jag väldigt uppslukad av en manga som heter
Hyakujitsu no Bara (Maiden Rose) av Fusanosuke Inariya...Ska strax påbörja min tredje omläsning av första volymen. ^_____________^


Min fantastiska blogg

Jag tänkte att det vore väl ganska bra om jag började blogga nu...igen. För min egen skull framför allt. Jag har ju ett väldigt konkret mål att uppnå och jag har redan kommit detta mål ett år närmare.

Jag är inne på mitt andra år i en utbildning som i bästa fall ska ta 5 år. Det sista året är väldigt speciellt. Jag ska nämligen tillbringa hela det året i Japan vilket för mig, som är sjukligt förtjust i ALLT som har med Japan att göra, kommer att innebär ett års total lycka blandat med förskräckelse. Tror jag.

Jag är också väldigt förtjust i listor. Så här kommer en lista på saker ni kan förväntas se i mina blogginlägg:

Lista 1: "Stuff" som definitivt kommer att dyka upp i bloggen

Mycket listor
Anime
Manga
Japanska
Film
Plugg
Böcker
Förhoppningsvis en del intressanta vardagshändelser
En HEL del ointressanta vardagshändelser (som ändå måste dokumenteras för min skull)